3 fouten wanneer je je huis gaat inrichten

3-fouten-inrichting

Wanneer je je huis gaat inrichten is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Vooral als je geen ervaring hebt met het inrichten van een woning, zijn dit de meest gemaakte fouten bij het interieur. Lees dus nu drie meest gemaakte fouten, zodat jij die straks niet maakt!

Fout 1. Een hokkerig huis

Wanneer je ergens gaat wonen wil je dat het één geheel wordt. Maar wanneer je grote ruimtes hebt, zijn veel mensen geneigd om die ruimte in hokken te verdelen. Logisch, want het indelen van verschillende gebieden is makkelijker dan het als 1 geheel nemen. Maar kijk eens bij een woning winkel zoals Sluys wonen. Hier kun je inspiratie opdoen hoe de ruimtes met elkaar verbonden zijn, zonder dat er weer kleinere hokken zijn ingedeeld. 

Fout 2. Verkeerde meubels

Kom er eerst achter wat jouw stijl is en koop daarna meubels die bij elkaar passen. Wanneer je je woning gaat inrichten kan het zijn dat je meubels steeds los van elkaar koopt. Hierdoor is de kans aanwezig dat je daarna de meubels bij elkaar zet en deze niet bij elkaar passen. Verdiep je dus in de woonstijlen en hou je aan de woonstijl die bij jou past.

Fout 3. Sfeer

Bepaal zelf welke sfeer je wilt creëren per ruimte. Woon je bijvoorbeeld in Utrecht? Dan weet je dat de omgeving Utrecht erg druk kan zijn. Zorg er dan voor dat je een rustige sfeer creëert in huis. Dit doe je door meubels bij een woonwinkel in Utrecht te kopen met rustige kleuren en zo min mogelijk printjes.